ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Наум се срещна с учениците, наградени в областния етап на Тринадесетия национален конкурс „Бог е любов“

16 юли 2014 13:19, Русенска митрополия
Тринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаване

На 14 юли 2014 г. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум се срещна с учениците, наградени в областния етап на Тринадесетия национален конкурс „Бог е любов“, организиран от Министерството на образованието и науката и Светия Синод на БПЦ.

Приемният салон на Русенската света митрополия се изпълни с развълнувани деца, учители по религия и родители. На срещата присъстваха: г-н Илия Костов – директор на СОУ „Йордан Йовков“, г-жа Румяна Белчева – директор на ПГИУ „Елиас Канети", г-н Димитър Цанев – директор на ПГДВА „Йосиф Вондрак“, г-жа Мария Димитрова – директор на ОУ „Братя Миладинови“, г-жа Галина Илиева – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Ряхово, г-жа Снежана Богданова – помощник-директор на СОУ „Йордан Йовков“, г-жа Стоянка Тодорова – помощник-директор на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“.

В областния етап на конкурса са отличени 48 ученици от I до XII клас в четирите направления (рисунка, приложно изкуство, разказ/есе и стихотворение). Десет от децата от Русенска епархия завоюваха първи места и в заключителния етап на конкурса „Бог е любов“. Голямата награда за шеста поредна година се присъжда на ученик от ПГДВА „Йосиф Вондрак“.

Митрополит Наум благослови многобройните гости и поздрави децата за техния талант и постиженията им в различните направления на конкурса. Негово Високопреосвещенство лично награди всяко от децата с грамота и детска Библия и пожела на присъстващите да продължават да работят за утвърждаването на добрите традиции на конкурса „Бог е любов“ и на обучението по религия в българското училище.

Текст: Валерия Лавчева

 

 

Снимки

Тринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаванеТринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаванеТринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаванеТринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаванеТринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаванеТринадесети национален конкурс „Бог е любов“ - награждаване
« предишна новинаследваща новина »