ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум се срещна с ръководството на община Главиница

16 юли 2014 13:27, Русенска митрополия
Русенският митрополит Наум се срещна с ръководството на община Главиница

На 15 юли 2014 г. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум се срещна с кмета на община Главиница Хюсеин Хамди и председателя на Общинския съвет Сейфи Салим, придружени от енорийския свещеник на гр. Главиница Васил Василев и църковния настоятел Рашко Денев.

Ръководството на общината подари на архиерея картина с изглед от красивото дунавско село Малък Преславец, където се намира една от най-големите естествени колонии на водни лилии на Балканския полуостров.

Обсъдени бяха различни въпроси от взаимен интерес. Особено внимание беше отделено на необходимостта от въвеждане на предмета Религия като редовен предмет в българското училище.

Свещ. Васил Василев отправи покана към митрополит Наум да положи основен камък за параклис в село Подлес на 18 август 2014 г. Страните изразиха желание и в бъдеще да продължават и развиват добрите си взаимоотношения.

 

 

Снимки

Русенският митрополит Наум се срещна с ръководството на община ГлавиницаРусенският митрополит Наум се срещна с ръководството на община ГлавиницаРусенският митрополит Наум се срещна с ръководството на община Главиница
« предишна новинаследваща новина »