ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Съболезнования по повод трагичния инцидент в московското метро

17 юли 2014 20:04, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх НЕОФИТ

Светейшият Български патриарх Неофит отправи към Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил послание, с което изрази своите съболезнования по повод трагичния инцидент в московското метро, при който загинаха над 20 човека и множество бяха ранени. В него се казва:

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

ВЪЗЛЮБЕНИ В ХРИСТА СЪБРАТЕ И СЪСЛУЖИТЕЛЮ!

В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в московското метро, при който са загинали 21 души и са пострадали повече от 130, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на Вас, на близките на загиналите и пострадалите при този трагичен инцидент.

Верни са думите Христови, че “кога страда един член, страдат с него всички членове” (1Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашата обична сестра Руската православна църква за неочаквано отишлите си от този свят нейни чеда и присъединяваме своите молитви към милостивия Бог да прости всички техни волни и неволни прегрешения и да ги приеме в селенията на праведните.

Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи и скорошно възстановяване на пострадалите!

С братска в Христа Господа любов: †НЕОФИТ, ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

15. 07. 2014 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »