ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в с. Йорданово

18 юли 2014 17:12, Доростолска митрополия
Храмов празник в с.Йорданово

Днес, когато Православната ни църква чества паметта на св. мчк Емилиан Доростолски, жителите и гостите на с. Йорданово посрещнаха своя епархийски архиерей.

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат и от протосингела и председател на храма ст. ик. Добри Чаков, както и от духовниците прот. Георги Попов, йеромонах Емилиан - секретар на митрополията, свещеноик. Кирил Белчев, прот. Добри Върбанов и свещ. Роман Михалев.

След вземане на време, последва чинопоследованието по освещаване на св. престол, като бяха положени св. мощи на трима светии.

С благословението на високопреосвещения митрополит начеването на св. Литургия бе дадено от председателя на храма.

Митрополит Амвросий поздрави всички гости и жители на китното добруджанско селце и всички получиха по иконка за благословение. Бе изпято многолетствие за светейшия Български патриарх Неофит, високопреосвещения Доростолски митрополит Амвросий, благочестивия клир и народ.

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Храмов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.ЙордановоХрамов празник в с.Йорданово
« предишна новинаследваща новина »