ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Деца от Видинска епархия участват в Международния конкурс за детско творчество „Красотата на Божия свят“

22 юли 2014 08:04, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан деца от неделните училища във Видинска епархия ще участват в Деветия международен конкурс за детско творчество „Красотата на Божия свят“.

Конкурсът се провежда в рамките на ХХІІ Международни Рождественски образователни четения, които се организират ежегодно от Отдела по религиозно образование и катехизация на Руската православна църква с благословението на Негово Светейшество патриарх Кирил.

Целите и задачите на конкурса са: духовно просвещение и нравствено възпитание на подрастващото поколение, приобщаване на младите към православната култура, както и светската, откриване на млади таланти и създаване на среда за творческо общение на деца и юноши от целия свят.

Конкурсът ще е на два етапа. Първият етап ще бъде проведен на местно ниво – Видинска епархия. Най-добрите работи ще бъдат оценени и наградени на местно ниво и изпратени в Отдела по религиозно образование и катехизация на Руската православна църква, гр. Москва, за участие в следващия етап. Участниците във втория етап на конкурса заели 1-во място във всяка от номинациите ще бъдат наградени с грамоти и подаръци от патриарх Кирил, а участниците заели 2-ро и 3-то място ще бъдат наградени с грамоти и подаръци от председателя на Отдела по религиозно образование и катехизация на Руската православна църква.

Децата участници от Видинска епархия ще получат награди и от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

 

 

« предишна новинаследваща новина »