ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нова книга с 30 разкази на православния писател Мартин Ралчевски

26 юли 2014 11:32, д-р Десислава Панайотова
"Емигрант" - новата книга на Мартин Ралчевски

Православният богослов Мартин Ралчевски, който е известен на българската аудитория с достъпния и актуален начин, по който се опитва да благовести на съвременния читател за светата православна вяра, завърши своята нова книга - „Емигрант”, издателство "Сиела".

Официалната премиера на книгата ще бъде на 28 юли от 18,30 ч. в София, в книжарницата на бул. „Цар Освободител” № 22 (подлеза на Ректората).

"Емигрант" на Мартин Ралчевски ще бъде представена от писателя Калин Терзийски.

Книгата представлява сборник от 30 разказа, някои от които са по действителни случаи и с реални герои. В анотацията на изданието Калин Терзийски нарича разказите на автора „мъдри”, „християнски”, „проникновени и категорични”. За книгата на Мартин Ралчевски той казва още: „Скромната му, силна, естествена като въздух или като камък правдивост предизвиква нещо като смут. Всяка суетна душа се смущава от свещената простота и от ясната като ден истина. Моята душа се стреми към именно такава простота, но все се отклонява в проклетата и усложнена, високомерна суета. И изведнъж, след запомнящите се пет романа на Мартин Ралчевски, се появяват и тези разкази. Да ми напомнят, че самомнението и усложнените пози и интелектуалниченето са просто панделки по гушата на глупостта!”.

 

 

« предишна новинаследваща новина »