ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в тетевенското с. Рибарица в чест на св. вмчк Пантелеймон

27 юли 2014 18:49, Ловчанска митрополия
Празник в с. Рибарица

Празникът на великия мъченик за вярата св. Пантелеймон бе поводът Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил да дойде в с. Рибарица на днешния ден. Новопостроеният тук храм носи името на този прославен Божий угодник. Жителите на това красиво балканско село, които дълги години нямаха истински храм, сега с духовна услада се стичат в Божия дом за молитва и утеха.

В съслужение с митрополит Гавриил участваха ставрофорен свещеноик. Павел Лалев, председател на храма, и свещеноик. Любомир Казашки от катедралния храм „Св. Троица” в гр. Ловеч.

След св. Литургия бе отслужен водосвет, владиката поздрави вярващите с празника и с думите си им даде духовна подкрепа и наставление.

 

 

Снимки

Празник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. РибарицаПразник в с. Рибарица
« предишна новинаследваща новина »