ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Преображение Господне в Лопушанския манастир

06 август 2014 23:19, Видинска митрополия
Преображение Господне в Лопушанския манастир

На 6 август с тържествена архиерейска света Литургия бе почетен Господският празник Преображение Господне в Лопушанската света обител „Св. Йоан Предтеча“, Берковска духовна околия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с духовници от епархията и гости.

С клиросното пение Литургията огласиха духовници от епархията, както и г-н Праматаров, дългогодишен изявен църковен певец и преподавател в Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София.

След светата Литургия епископ Поликарп от името на Видинския митрополит Дометиан отправи благословение и поздрав към духовенството, поклонниците и гостите на обителта, като пожела на всички Бог по Своята милост да ги милва и спасява.

В своето слово към присъстващите епископ Поликарп, след като изяви смисъла и значението на големия празник Преображение Господне, подтикна всички, ползвайки се от християнските добродетели и възраствайки в преданост и предаване на живота си на Бога, да виждат ежедневно Преображението Христово и посредством това да се преобразяват, като бъдат пример за вяра, надежда и любов както за своите близки и познати, така и за всички, които ги заобикалят и се срещат с тях.

След благодатната служба за всички присъстващи бе подготвена празнична почерпка и трапеза.

За повече снимки посетете http://on.fb.me/1zUWqYX

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »