ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско посещение в Клисурския манастир

06 август 2014 23:30, Видинска митрополия
Архиерейско посещение в Клисурския манастир

На 6 август – Преображение Господне - с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, посети Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“, край гр. Вършец.

Епископът и придружаващите го духовници и помощници бяха тържествено посрещнати от майка Таисия - игуменка на манастира, и архимандрит Антим - протосингел на Видинска епархия и духовен наставник на монахините, в централния манастирски храм, където бе отслужен молебен за здраве и благословение на сестрите монахини и населниците на обителта.

След тържественото многолетие епископ Поликарп се обърна с благо слово към присъстващите монахини, духовници и гости и сподели радостта си от факта, че на този ден, когато Църквата почита Преображение Господне, се намира на възвишението, на което е изграден манастирският храм, който напомня за Таворската планина и мислено пренася всички в Светите земи, като насърчава да станем участници на Преображението. Да преобразим себе си и да бъдем истински пример за вярващите как и по какъв начин да се спасяват в Господа и да имат смисъл в живота и своето съществуване.

Епископ Поликарп поздрави сестрите от името на Видинския митрополит Дометиан и им пожела: както досега - с монашеско търпение, смирение, кротост и въздържание - да вървят в своя подвиг. Да бъдат светлина за поклонниците и посетителите, да им бъдат утеха и радост и да отварят в сърцата на вярващите доброто и полезното.

След милото и задушевно посрещане за всички присъстващи бе поднесена сладка почерпка.

За повече снимки посетете http://on.fb.me/1pXJs5s

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »