ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дарение за бедстващите в Мизия

14 август 2014 11:29, Отдел "Връзки с обществеността"
Храмов празник на Троянския манастир

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който е в Троянския ставропигиален манастир за храмовия празник - Успение на Пресвета Богородица, и с подкрепата на игумена на обителта Негово Преосвещенство Велички еп. Сионий, всички средства, които се съберат за празника пред прочутата чудотворна Троянска икона "Пресвета Богородица - Троеручица", от доброволните дарения на поклонниците ще бъдат предоставени за бедстващото население на гр. Мизия.

Хиляди православни християни от всички краища на България и извън страната се стичат за празника Успение Богородично в Троянския манастир и се покланят пред светинята, съхранявана от векове в обителта - иконата "Пресвета Богородица - Троеручица".

С благословението на светейшия патриарх Неофит на празника Успение Богородично БПЦ и БЧК организират съвместна инициатива в подкрепа на пострадалите от наводненията. От 9 до 12 ч. доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената Литургия в и около столичните храмове "Св. Александър Невски", "Св. София", "Св. Неделя", "Св. Седмочисленици" и "Св. Георги Победоносец", както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

Днес Софийската света митрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия.

 

 

« предишна новинаследваща новина »