ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерна служба за Успение Богородично в Лом

14 август 2014 23:33, Видинска митрополия
Вечерна служба за Успение Богородично в Лом

На 14 август бе отслужена тържествена вечерна служба в съборния храм „Успение Богородично“, гр. Лом, по повод големия празник Успение Богородично.

Вечерната служба с петохлебие бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и отслужена заедно с духовници от Видин и Ломска духовна околия.

След вечерното богослужение епископ Поликарп се обърна с благо слово към вярващите християни и поздравявайки ги от името на Видинския митрополит Дометиан, им пожела много здраве, радост и преуспяване в доброто и полезното.

Епископ Поликарп припомни на вярващите смисъла на отбелязвания празник и насърчи присъстващите да подражават на вярата, надеждата и любовта на Божията майка света Богородица.

След богослужението архиерейският наместник на Ломска духовна околия - протойерей Петър Христов, който е и председател на храма, поднесе букет цветя на епископ Поликарп, поздравявайки го и благодарейки му за посещението и гостуването в Ломска духовна околия и за участието му в празника на съборния храм на Лом.

Към епископ Поликарп се обърна и г-н Юлий Йорданов, член на Църковното настоятелство при храма, отправяйки приветствие по повод архиерейската хиротония на владика Поликарп от името на Дружество „Будители“, гр. Монтана.

След тържественото моление и поздравленията, на вярващите християни бе раздадено петохлебие за здраве и благословение.

 

За повече снимки посетете http://on.fb.me/VnNIDt

Текст: архимандрит Евтимий
Снимки: архимандрит Исаак

 

 

« предишна новинаследваща новина »