ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на параклис в чест на Доростолските светии

17 август 2014 17:44, Доростолска митрополия
Освещаване на параклис

Днес Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий извърши освещаване на параклис с името на Събор на Доростолските светии.

В службата взеха участие председателят на катедралния храм в гр. Силистра ст. ик. Добри Чаков, прот. Георги Попов, прот. Добри Върбанов и свещ. Роман Михалев. Преди да бъде измит и миропомазан св. Престол митрополит Амвросий положи в него три частици от св. мощи на св. мчк. Артемий, св. вмчк. Никита и св. Дасий Доростолски, след което св. Престол бе измит и бяха осветени съсъдите и покривките, предназначени за него.

След богослужението митрополитът поздрави всички дошли да вземат молитвено участие при освещаването на параклиса. Бе осветен корбан за здраве и благословение на вярващите.

 

 

Снимки

Освещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклисОсвещаване на параклис
« предишна новинаследваща новина »