ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Успение Богородично в Неврокопска епархия

18 август 2014 09:11, Неврокопска митрополия
Празникът Успение Богородично в Неврокопска епархия

На 15 август - деня, в който празнуваме Успението на преблагословената Божия Майка - своя празник отпразнуваха много храмове в Неврокопска епархия. Поколение след поколение вярващите с особено усърдие молитвено се обръщат към пресвятата Дева и просят нейното застъпничество и майчински покров.

В този ден своя празник отбеляза и храм „Успение Богородично” в седалището на епархията – гр. Гоце Делчев. Великата вечерня, утренята и божествената св. Литургия бяха отслужени от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в съслужение с председателя на храма иконом Георги Кумбаров, свещ. Димитър Попстоев и дяконите Николай Арнаудов, Филип Михайлов и Димитър Сарадинов.

На вечерното богослужение бяха донесени и благословени над 80 петохлебия, а в деня на самия празник храмът бе препълнен от богомолци така, че бе почти невъзможно да се влезе в него. Благодарение на доброто озвучаване всички имаха възможност да бъдат съпричастни на празничното богослужение и в личните си молитви да призоват всевъзпяваната и пречиста Божия Майка да закриля и пази от беди и напасти целия български народ.

Своя храмов празник отбелязаха и църквите в гр. Петрич, гр. Банско, гр. Хаджидимово, с. Огняново, с. Бараково, с. Баничан, с. Илинден и др.

 

 

Снимки

Празникът Успение Богородично в Неврокопска епархияПразникът Успение Богородично в Неврокопска епархия
« предишна новинаследваща новина »