ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов противопожарен автомобил за Рилската света обител

21 август 2014 13:25, Рилска света обител
Освещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обител

На 21 август Рилската света обител се сдоби с нов противопожарен автомобил. Игуменът на обителта, Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий, извърши освещаването на два оперативни автомобила, единият от които е предназначен за противопожарната охрана на община Рила, а другият - за Рилската света обител. Автомобилите са закупени по Оперативна програма "Околна среда". Гости на събитието бяха гл. комисар Николай Николов - директор на Генералната дирекция по противопожарна безопасност и защита на населението (ГДПБЗН), комисар Гроздан Христов - директор на Районната дирекция ПБЗН - гр. Кюстендил, главен инспектор Румен Цонев, главен инспектор Светослав Георгиев, главен инспектор Стефан Тахтаджийски - началник на Районната служба ПБЗН - гр. Рила, и Димитър Петков - началник на Участъка ПБЗН - Рилски манастир. Приемането и освещаването на автомобилите стана и в присъствието на целия личен състав на Районната служба ПБЗН - гр. Рила.

След като поръси новите противопожарни коли със светена вода, Негово Преосвещенство благодари на гл. комисар Николай Николов за подновяването на вече доста остарелия противопожарен автомобил с нов и модерен и благопожела на служителите към Участъка ПБЗН - Рилски манастир да се стараят винаги да поддържат противопожарната техника в изправност и никога да не се налага да я използват. За всеки от автомобилите подари кръстен знак и иконичка, които да бъдат поставени за благословение в кабините. На свой ред гл. комисар Николай Николов отправи своите благопожелания към личния състав, както и изрази надежда, че всеки един от служителите ще борави разумно с техниката, като полагат всички грижи, за да останат невредими по време на изпълнение на служебния си дълг. На всички присъстващи бе раздаден осветен от игумена на обителта хляб за здраве.

 

 

Снимки

Освещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обителОсвещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обителОсвещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обителОсвещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обителОсвещаване на нов противопожарен автомобил за Рилската света обител
« предишна новинаследваща новина »