ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело на 3-годишната Марианка Харизанова

20 ноември 2009 21:27, Софийска митрополия
опело на малката Мариянка

Днес в столичния храм "Св. Преображение" Знеполският епископ Йоан отслужи чинопоследованието на опелото над 3-годишната Марианка Харизанова, дъщеричката на свещ. Климент Харизанов - ефимерий в параклиса "Св. Климент Охридски" на Богословския факултет на Софийския университет и енорийски свещеник в столичния храм "Св. Преображение". В съслужение с Негово Преосвещенство бяха храмовото духовенство и свещенослужители на Софийска епархия. Да изкажат съболезнования за тежката загуба и да подкрепят молитвено семейството, бяха дошли голямо множество преподаватели и служители на БФ, сродници, приятели на семейството, енориаши и духовни чеда на отец Климент.

В своето обръщение към опечалените родители еп. Йоан каза: ”Когато сме изправени пред тайната на смъртта, когато една домашна църква осиротява с едно невръстно чедо, нашата молитва е отправена към Всеподателя Бога да приеме душата на този кръстен, причастяван младенец при Себе Си, в селенията на праведните. Има една истина - който Бог обича, него изпитва... Скръбта пронизва човешката душа ненадейно и остава трайна печал и недай, Боже, униние, което е едно препятствие, едно изкушение, с което човек трябва да се бори в своя земен живот. Тогава идва молитвата, която е особено упование да понесем кръста си, после идва надеждата, която е очакване и залог за вечния и блажен живот... Надеждата и състрадаването се изразява с общата молитва на земната и небесната Църква.

Приемете най-искрени молитвени съболезнования от името на светейшия ни патриарх Максим, който изживява тази скръб... Присъединявайки се към тази обща съборна молитва в храма, молим Бога да бъде вечна и блажена паметта на Марианка!”

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Опело на 3-годишната Мариянка Харизанова

« предишна новинаследваща новина »