ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Браницкият еп. Григорий отслужи св. Литургия в столичния храм "Покров Богородичен"

24 август 2014 18:39, Софийска митрополия
Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"

В неделния ден на 24 август Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи св. Литургия в столичния храм "Покров Богородичен". В храма, който от два месеца се ремонтира, почти са завършени обновителните работи и за радост на енориашите, вече може в него да се извършват всякакви богослужения.

Заедно със софийския викарий в празничното богослужение взеха участие ставр. ик. Ангел Ангелов, софийски протосингел, ик. Николай Танев, предстоятел на храма, и неговият син дякон Васил Танев.

По време на богослужбата за четци и певци на Българската православна църква бяха постригани трима младежи, които ще помагат на храмовото духовенство. Един от тях е диригентът на църковния смесен хор при храма.

В края на Литургията с пастирско слово към присъстващия богомолен народ се обърна еп. Григорий. В него той разясни смисъла на полагащото се за деня евангелско четиво.

Владиката поздрави предстоятеля на храма за неговата усърдна пастирска дейност и грижата за поверения му храм и отправи благопожелания към всички в храма, като им преподаде първосветителския благослов на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Бойко Кирилов

 

 

Снимки

Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"Архиерейска литургия в храм "Покров Богородичен"
« предишна новинаследваща новина »