ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СВ. СИНОД ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПРОЕКТ: СГРАДА "БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ"

27 август 2014 19:36, Българска Патриаршия
Сградата на Богословския факултет на пл. "Св. Неделя" № 19

Светият Синод на Българската Православна Църква–Българска Патриаршия ОБЯВЯВА КОНКУРС за избор на изпълнител на обект: Сграда „Богословски факултет“ – основен ремонт, възстановяване и реставрация, пл. „Св. Неделя“ № 19, гр. София.

С р о к за подаване на офертите: до 30 дни от публикуване на настоящата обява.

М я с т о за подаване на офертите: Архив на Светия Синод, ул. "Оборище" № 4, гр. София - 1000. Пак там може да се получи, в електронен вариант на компактдиск, целият проект с количествените сметки и заданието.

~~~

Този проект е завършек на един изключителен труд на ангажирания за целта проектантски екип, който работи в продължение на повече от 6 години върху неговото реализиране и получаването на Разрешение за строеж през месец юли 2014 г. от Министерството на инвестиционното проектиране.

На втория етап от реализацията на проекта се предвижда усвояване на покривното пространство и възстановяване на купола, разрушен при бомбардировките по време на Втората световна война. На негово място в проекта е планирано изграждането на голяма аула със стъклен купол.

Сградата на Богословския факултет е предоставена от Св. Синод на БПЦ-БП за ползване от страна на преподавателите и студентите по богословие при СУ "Св. Климент Охридски". Тя е една от най-красивите и представителни софийски сгради с духовно, историческо и културно значение.

Надяваме се с Божията помощ сега да се отпуснат и средствата, определени от Голяма Столична община за реализирането на проекта.

 

 

« предишна новинаследваща новина »