ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Фотографска изложба в Българското подворие в Москва (обновено с фоторепортаж)

29 август 2014 14:09, Българско подворие в Москва
Българското подворие в Москва

От 26 до 31 август 2014 г. в двора на храм «Успение Богородично» към Българското подворие в Москва се провежда фотографска изложба със снимки на православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България.

Авторът на изложбата е богословът фотограф Светлозар Стоянов, който е обиколил с нея повече от 30 български градове и за първи път я представя извън територията на страната.

Изложбата е организирана съвместно от Българското подворие и Българския културен институт в Москва и е част от духовните тържества в чест на 700-годишнината от раждането на небесния покровител на Русия – св. преп. Сергий Радонежки.

Изложбата има за цел запознаването на руските православни християни с българските светини. По думите на автора, тя показва безграничността на духа, таланта и вярата на майсторите и зографите, изразени в архитектурата и стенописите на православните храмове, и отдава заслужена почит към всеотдайния труд, лишенията и жертвите на сънародниците ни, издигнали безбройните църкви и манастири по нашите земи.

По чудния Божи промисъл, изложбата съвпада с престолния празник на храм «Успение Богородично» (15 август/28 август) и с честването паметта на св. преп. Йоан Рилски (18/31 август).

През м. септември изложбата ще продължи в градината пред храм «Христос Спасител», където още две седмици ще радва душите и сърцата на вярващите.

Снимки: Българско подворие в Москва

 

 

Снимки

Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваИзложбата в Българското подворие в МоскваБългарското подворие в МоскваБългарското подворие в МоскваБългарското подворие в Москва
« предишна новинаследваща новина »