ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на нов храм в село Томпсън

07 септември 2014 17:05, Софийска митрополия
Освещаване на нов храм в с. Томпсън

В неделния ден - 7 септември - в село Томпсън, община Своге, бе осветен нов храм, посветен на Рождество Богородично, който в утрешния ден - 8 септември - ще отпразнува своя първи храмов празник.

Богослужебният чин бе извършен от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. В богослужението и първата света Литургия в осветения храм взеха участие протойерей Атанас Вълков от столичния храм "Св. Андрей", свещеник Росен Андонов, предстоятел на тържествуващия храм, и дякон Васил Танев.

Църковните песнопения бяха изпълнени от секретаря на Софийска св. митрополия г-н Андрей Касабов.

С празнично слово към десетките богомолци изпълнили новоосветения храм се обърна еп. Григорий. За живота на християнина, който започва от храма (със светото кръщение), и завършека му в храма (с опелото и последния му земен път) бяха думите на владиката. Той призова миряните винаги да търсят Бога, да се ползват от светите тайнства на Църквата, да участват в съборната молитва в храма и така да изпълнят определеното назначение на човека от Бога.

Браницкият епископ Григорий благослови многобройните жители, дошли да вземат молитвено участие в богослужбата, и им преподаде патриаршеското благословение на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Освещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. ТомпсънОсвещаване на нов храм в с. Томпсън
« предишна новинаследваща новина »