ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов брой на детското списание „Камбанка”

12 септември 2014 11:35, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Нов брой на детското списание „Камбанка”

Преди началото на учебната година от печат излезе нов брой на детското списание „Камбанка”. Началните страници са посветени на предстоящия празник Въздвижение на светия Кръст Господен. Илюстрирано е житието на св. великомъченик Димитър Солунски. Представен е библейският разказ за Авраам и Сарра и е обяснена Христовата притча за сеяча. Разгледан е въпросът защо почитаме светиите.

В рубриката „Светли имена” децата ще се запознаят с живота и творчеството на Добри Христов. Подбрани са любопитни факти за патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Рецепти за вкусни и здравословни закуски за училище са подготвили малките готвачи. В Лабиринта този път даваме за задача да се намери пътят на пренасянето на светия Кръст от Йерусалим до Константинопол. Децата ще научат още една нова молитва - за път. Игри, кръстословица, най-различни задачи, приказки и разкази очакват малките читатели.

 

Детското списание ”Камбанка” се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се разпространява безплатно във варненския храм „Св. Атанасий”.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »