ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Браницкият епископ Григорий благослови служителите на Софийския регионален инспекторат по образование

16 септември 2014 10:35, Софийска митрополия
Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование

В първия ден на новата учебна 2014/2015 година по покана на Регионалния инспекторат по образование–София град към Министерството на образованието и науката, софийският викарий - Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий отслужи празничен водосвет и благослови работещите във ведомството за успешна и ползотворна работа през новата учебна година.

Заедно с него в последованието взеха участие ставр. ик. Ангел Ангелов - софийски протосингел, свещеник Константин Цанков - ефимерий в Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, дякон Васил Танев и софийски семинаристи.

Водосветът в образователното ведомство стана традиция, благодарение на тесните контакти през последните години между Столичния инспекторат и Софийската духовна семинария.

На чинопоследованието присъстваха г-жа Ваня Кастрева - зам.-министър на образователното министерство, изпълняващата длъжността началник на РИО-София т-жа Е.Вълкова, както и всички служители, експерти и работещи в инспектората.

В края на водосвета еп. Григорий се обърна с празнично слово към служителите, поздрави ги с началото на новата учебна година и благопожела доброплодни успехи в благодатната нива на възпитанието и образованието на българските деца.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

 Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образованиеВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Г-жа Ваня КастреваВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Браницки еп. ГригорийГ-жа Ваня Кастрева и г-жа ВълкановаВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Празник в Софийския регионален инспекторат по образование Празник в Софийския регионален инспекторат по образование
« предишна новинаследваща новина »