ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Браницкият епископ Григорий благослови служителите на Софийския регионален инспекторат по образование

16 септември 2014 10:35, Софийска митрополия
Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование

В първия ден на новата учебна 2014/2015 година по покана на Регионалния инспекторат по образование–София град към Министерството на образованието и науката, софийският викарий - Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий отслужи празничен водосвет и благослови работещите във ведомството за успешна и ползотворна работа през новата учебна година.

Заедно с него в последованието взеха участие ставр. ик. Ангел Ангелов - софийски протосингел, свещеник Константин Цанков - ефимерий в Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, дякон Васил Танев и софийски семинаристи.

Водосветът в образователното ведомство стана традиция, благодарение на тесните контакти през последните години между Столичния инспекторат и Софийската духовна семинария.

На чинопоследованието присъстваха г-жа Ваня Кастрева - зам.-министър на образователното министерство, изпълняващата длъжността началник на РИО-София т-жа Е.Вълкова, както и всички служители, експерти и работещи в инспектората.

В края на водосвета еп. Григорий се обърна с празнично слово към служителите, поздрави ги с началото на новата учебна година и благопожела доброплодни успехи в благодатната нива на възпитанието и образованието на българските деца.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

 Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образованиеВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Г-жа Ваня КастреваВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Водосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Браницки еп. ГригорийГ-жа Ваня Кастрева и г-жа ВълкановаВодосвет в Софийския регионален инспекторат по образование Празник в Софийския регионален инспекторат по образование Празник в Софийския регионален инспекторат по образование
« предишна новинаследваща новина »