ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Сирия в България

23 септември 2014 19:01, Отдел "Връзки с обществеността"
Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Сирия в България

На 23 септември Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Нейно превъзходителство посланик Надра Саяф - временно управляваща посолството на Сирийската арабска република в България. Срещата се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом в София.

В хода на разговора между предстоятеля на БПЦ и посланик Надра Саяф беше изтъкнато традиционно доброто отношение на сирийската държава към различните религиозни общности в страната и мирното съжителство и взаимно уважение помежду им преди началото на гражданската война; и беше споделена тревогата относно страданията, които понася днес сирийският народ и гоненията, на които са подложени християните и различни малцинствени групи от страна на ислямските екстремисти.

Негово Светейшество патриарх Неофит благослови г-жа Надра Саяф и й благопожела достойно носене на служението й в тези нелеки времена за страната, която представлява у нас.

В срещата взеха участие архим. Герасим - гл. секретар на Св. Синод, Александра Карамихалева - нач.-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод, и Теодор Атанасов - началник на кабинета на патриарха.

 

 

Снимки

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Сирия в България
« предишна новинаследваща новина »