ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на патриарх Неофит c посланика на Р Турция

25 септември 2014 13:51, Отдел "Връзки с обществеността"
Среща на патриарх Неофит c посланика на Р Турция

Негово Светейшество патриарх Неофит прие в Патриаршеския си дом посланика на Република Турция в Република България Негово превъзходителство г-н Сюлейман Гьокче по негова молба. Срещата между главата на БПЦ и турския посланик бе втората, след като двамата се срещнаха на 7 април т.г., и премина в делови и сърдечен тон.

Г-н посланикът бе придружаван от г-н Онур Екрен - съветник към посолството. В срещата взеха участие и Браницкият еп. Григорий - викарий на Софийския митрополит, архим. Герасим - гл. секретар на Св. Синод, г-н Теодор Атанасов - нач. на кабинета на патриарха, г-жа Александра Карамихалева - нач.-отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод, и г-н Ангел Младенов - изпълнителен секретар.

Като отчетоха ползотворността на предишната среща и важността на добрите взаимоотношения между двете държави и вероизповедания, двете страни обсъдиха по-нататъшното си взаимодействие за заздравяване на добросъседските отношения между България и Турция и мирното съжителство на хората от християнското и мюсюлманското вероизповедание.

В хода на разговора бе обсъдено състоянието на имотите на БПЦ на територията на Р Турция и идеята да бъде издаден албум с техни фотографии, проблемите, свързани с потока сирийски бежанци, с които се сблъскват двете държави, ситуацията с бойците от радикалните ислямистки организации и др.

 

 

Снимки

Среща на патриарх Неофит c посланика на Р ТурцияСреща на патриарх Неофит c посланика на Р Турция
« предишна новинаследваща новина »