ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”

25 септември 2014 14:15, Русенска митрополия
Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”

На 23 септември 2014 г. по покана на академичното ръководство на Русенския университет „Ангел Кънчев” Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум присъства на откриването на новата 2014/2015 учебна година. На входа на университета той беше посрещнат радушно от ректора проф. Христо Белоев, заместник ректори и декани на факултети.

Под звуците на студентския химн „Gaudeamus igitur” университетското ръководство и гостите заеха своите места на трибуната. Поднесени бяха приветствия от ректора, зам. ректорите, кмета на гр. Русе Пламен Стоилов, зам.-областния управител Валентин Колев, председателя на Общинския съвет на Община Русе засл. проф. Васил Пенчев.

Беше дадена дума за приветствие и на Негово Високопреосвещенство, който поздрави студентите и преподавателите със започването на новата академична година, като им пожела много научни успехи и утвърждаване на университета като водеща образователна институция в региона и страната.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”Откриване на учебната година в Русенския университет „Ангел Кънчев”
« предишна новинаследваща новина »