ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

БЕСЕДА на йером. Висарион (Зографски) на 2 октомври: "Борбата срещу Православието днес – икуменизмът като глобална всеерес"

28 септември 2014 08:30, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

На 2 октомври 2014 г. в Енорийския център на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) ще се състои представянето на новата книга на йеромонах Висарион (Зографски) „Кратка апология на Православното християнство от клопките на икуменическия синкретизъм“. В нея се обяснява защо Православието е единственото автентично Християнство и защо опитите то да се релативизира и съедини с ереси е душепагубно.

Представянето ще премине под формата на беседа на тема "Борбата срещу Православието днес – икуменизмът като глобална всеерес". Водещ на беседата ще бъде авторът йеромонах Висарион, а модератор - свещ. Сергей Павлов от столичния храм "Св. Мина" (кв. "Модерно предградие"). По време на беседата ще бъдат разгледани конкретни текстове и съвременни изявления, които открито противоречат на православната догматика и еклесиология, и които е добре да бъдат известни на православните християни.

Ще се даде възможност на аудиторията да задава своите въпроси по тези важни и актуални духовни проблеми.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

2 октомври (четвъртък) 2014 г.

Начало: 18.00 ч.

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »