ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЛОВО-ОТГОВОР на АГАТОПОЛСКИ ЕПИСКОП ЙЕРОТЕЙ при епископската му хиротония

01 октомври 2014 11:30, Българска Патриаршия
Агатополски епископ Йеротей

На 1 октомври 2014 г., в деня на своята епископска хиротония, Негово Преосвещенство Агатополски епископ Йеротей произнесе своето слово-отговор към Сливенския митрополит Йоаникий, към присъстващите архиереи и други духовници на БПЦ, към вярващите миряни, в което открои следното:

"И днес, когато заставам пред всички вас, приел епископската благодат на Светия Дух, не мога да скрия вътрешното си вълнение и трепет, които обземат душата ми от ясното ми съзнаване за собственото ми недостойнство и поради големите отговорности, завещани от светите Апостоли...

Ще се моля на свети великомъченик Георги Победоносец и на свети свещеномъченик Йеротей Атински да не ме лишават от тяхното застъпничество и в предстоящото ми служение.

Винаги ще помня ценните напътствия на св. Григорий Богослов...: "Да се въоръжим с търпение против раздразнителността - сякаш против звяр, против езика - сякаш против остър меч и да угасим сластолюбието, понеже е огън...Във всичко да възприемем щита на вярата и ще избегнем всички стрели на лукавия."

~~~

Пълното слово на епископ Йеротей можете да прочетете в прикачените файлове.

Страницата и снимките подготви: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Агатополски епископ ЙеротейСлово-отговор на еп. Йеротей към Сливенски митр. Йоаникий

Файлове

« предишна новинаследваща новина »