ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНО ПИСМО във връзка с трагичния инцидент в Горни Лом и ПАТРИАРШЕСКА ЗАУПОКОЙНА СЛУЖБА

02 октомври 2014 16:57, Отдел "Връзки с обществеността"

Във връзка с трагичния инцидент в Горни Лом Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи следното

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНО ПИСМО:

"В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в оръжейния завод в Горни Лом, взел свидни човешки жертви, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите при този трагичен инцидент.

Верни са думите Христови, че “кога страда един член, страдат с него всички членове” (1 Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашите сънародници за неочаквано отишлите си от този свят техни близки – майки и бащи, синове и дъщери, съпрузи, колеги и приятели - и като изразяваме най-дълбоко съчувствие към тях, отправяме своите молитви към милостивия Бог да прости всички волни и неволни прегрешения на загиналите и да ги приеме в селенията на праведните.

Просим от Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи!

Призоваваме свещенослужителите на Българската православна църква и православните християни с непоколебима вяра в премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за загиналите и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната поддръжка и помощ на засегнатите от трагедията.

†НЕОФИТ, ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ"

~~~

С благословението на патриарх Неофит на 3 октомври, в 12,00 ч. - ден за национален траур - в столичния катедрален храм "Св. Неделя" ще бъде отслужена заупокойна служба, по време на която Негово Светейшество патриарх Неофит, Браницки епископ Григорий - викарий на Софийския митрополит, и свещенство ще отправят молитви за упокоение душите на загиналите при трагичния инцидент в Горни Лом.

 

 

« предишна новинаследваща новина »