ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастир

04 декември 2009 20:07, Видинска митрополия
Новоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастир

На 4 декември Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан посети новоизградената Бдинска св. обител „Успение Богородично”. Това е първото му посещение след създаването на братството и установяването му в манастира. Епархийският архиерей бе посрещнат пред портите на обителта от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, който изпълнява и послушанието духовен отец и наставник на новоустановеното братство.

В манастирския храм бе отслужена тържествена вечерня за деня на св. Сава Освещени. При сладкопението на митрополит Дометиан, йеромонах Василий, други братя и гости, и при молитвеното служение на йеромонах Самуил всички братя и поклонници въздадоха слава на Бога, Който не ни забравя, а се грижи за нашия духовен възход, като благославя да се новосъзиждат такива духовни оазиси.

След края на вечерната служба приветствие към духовния отец и братята произнесе митрополит Дометиан, който благослови новосъздадената обител и пожела тя да бъде духовен извор, от който да черпят жива вода благочестивите ни граждани и да се приобщават към Църквата Христова, която е Път, Истина и Живот.

На вечернята служба присъстваха архимандрит Сергий, ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, йеромонах Никанор, брат на Черногорската света обител край с. Гигинци, както и други гости от епархията и извън нея, които изразиха своето задоволство от създаването и устройването на тази света обител.

След вечернята всички при пеенето на „Достойно ест” се отправиха към игуменарницата на обителта, след което бе благословена празнична вечеря.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Новоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастирНовоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастирНовоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастирНовоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастир

Аудио

Новоизградената Бдинска обител посрещна своя архипастир

« предишна новинаследваща новина »