ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит направи дарение на малкия Иван от с. Средогрив

20 октомври 2014 20:38, Видинска митрополия
Българският патриарх Неофит направи дарение на малкия Иван от с. Средогрив

На 20 октомври в дома на 5-годишния Иван от с. Средогрив, който загуби двамата си родители при трагичния инцидент в Горни Лом, бе направено посещение от представители на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Идеята на посещението бе да бъдат връчени на малкия Иван финансова помощ и лакомства, предоставени лично от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Белоградчишкият епископ Поликарп, йеромонах Максим, протодякон Иван Петков, Теодор Атанасов, началник на кабинета на Негово Светейшество патриарх Неофит, и Ангел Младенов, изпълнителен секретар при Софийска света митрополия, пристигнаха в с. Средогрив, срещнаха се с г-н Кирил Кирилов, кметски наместник на селото, след което посетиха дома на двете момчета Павел и Иван, чиито родители загинаха във взрива при Горни Лом, и поднесоха съболезнования на семейството за трагичната загуба, както и предоставените от патриарх Неофит дарения.

Представителите на БПЦ бяха посрещнати в дома на пострадалото семейство от Павел, който е брат на малкия Иван, на когото бяха и предадени приношенията в подкрепа на 5-годишния малчуган. Малкият Иван не бе у дома, поради това, че е на детска градина в гр. Белоградчик, но желанието на патриарх Неофит, средствата да бъдат използвани за подпомагане израстването на Иван, ще бъде изпълнено и уважено.

Кметът на с. Средогрив и посетеното семейство благодариха за вниманието, проявено от Негово Светейшество патриарх Неофит, както и за оказаното им внимание от представителите на БПЦ.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »