ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Чудотворната икона от Лопушанския манастир пристигна във Видин

20 октомври 2014 20:50, Видинска митрополия
Чудотворната икона от Лопушанския манастир пристигна във Видин

На 20 октомври с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в старопрестолния град Видин бе донесена чудотворната икона на Пресвета Богородица, която по чуден начин бе намерена зазидана в стените на храма на обителта.

Иконата бе посрещната пред катедралния храм на Видин от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, духовници от Видинска митрополия и благочестив народ.

Иконата бе донесена от Негово Високопреподобие архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“.

След полагането на чудотворната икона в храма бе извършено вечерното богослужение, след което и направено моление пред светата икона на Божията Майка за всички присъстващи и за всички жители на Видин и неговите гости.

В своето слово епископ Поликарп поздрави присъстващите от името на Видинския митрополит Дометиан и призова Бог по Своята велика милост и по молитвите на света Богородица да дава на всички всичко, което просят за спасение и преуспяване, както духовно, така и социално.

Чудотворната икона ще остане в катедралния храм на Видин до 27 октомври, когато в 17,30 ч. тържествено ще бъде изпратена в Лопушанската света обител.

Всички може да се поклонят пред честния и свят образ всеки ден от 8,00 до 18,00 ч.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »