ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и дяконско ръкоположение в гр. Кресна

21 октомври 2014 22:25, Неврокопска митрополия
Неврокопски митрополит Серафим

На 19 октомври Православната църква чества паметта на светия преподобен наш отец Йоан Рилски Чудотворец. По този повод Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи света божествена Литургия в град Кресна, в храм-паметник и костница, посветен на чествания светец. Заедно с Високопреосвещения митрополит служиха архиерейският наместник на Санданска духовна околия и председател на храма прот. Георги Танчев и свещ. Николай Арнаудов. По време на св. Литургия митрополит Серафим ръкоположи в дяконски чин Никола Чопаков, от с. Ключ, Петричка духовна околия.

Негово Високопреосвещенство представи пред миряните пристъпващия към дяконско служение и го настави да има пълно съзнание за това към Кого пристъпва и на Кого ще служи.

В края на св. Литургия в костницата на храма бе отслужена заупокойна молитва за загиналите за освобождението на Отечеството.

След това в двора на храма бе отслужен тържествен водосвет за здраве на жителите на гр. Кресна. Докато митрополит Серафим поръсваше със светена вода множеството миряни, вокална група „Приятели“ – гр. София, изнесе кратка музикална програма, включваща църковни песнопения.

Текст и снимки: Светослав Костарев

 

 

Снимки

Храмов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. КреснаХрамов празник и дяконско ръкоположение в гр. Кресна
« предишна новинаследваща новина »