ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Официален прием на Русенската св. митрополия

23 октомври 2014 13:55, Русенска митрополия
Официален прием на Русенската св. митрополия

На 19 октомври в салона на Русенска митрополия се състоя прием, организиран от митрополията, по инициатива на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, с участието на представители на държавната и общинска власт, културни, обществени и образователни дейци от епархията, представители на медиите.

В началото на приема с обръщение към гостите се обърна Негово Високопреосвещенство (целия текст публикуваме отделно). Целта на срещата той определи със следните думи: ”Неслучайно и в поканата си, отправена до всеки от Вас, подчертахме намерението си от този момент да поставим началото на една ежегодна, традиционна, братолюбива среща под егидата на Българската православна църква с представители на държавната власт, вероизповеданията и дейците на просветата, науката и културата от диоцеза на Русенска епархия в името на Христовата любов и добрата воля между човеците, за да осъществим на практика Христовия завет: „Да бъдат всички едно” (Йоан. 17:21)”.

С приветствия към митрополит Наум се обърнаха областният управител на Русе Симеон Иванов, представителят на Руската православна църква в България игумен Филип Василцев, делегация от съседната Гюргевска епископия на Румънската православна църква, водена от секретаря на епархията протосингел Теодор Шербан, включваща още игумена на манастира "Комана" архим. Михаил Мускариу и сестри от манастира „Св. Георги”, край Гюргево. Почитанията си поднесе и игуменът на Бачковската ставропигиална обител архим. Симон. Представени бяха мюсюлманското вероизповедание и Арменската църква.

Присъстваха представители на много общини от епархията, между които кметът на община Иваново Георги Миланов, зам.-кметът на община Русе Иван Григоров, председателят на Общинския съвет на община Русе засл. проф. Васил Пенчев и др. Научните среди също уважиха приема, в лицето на ректора на Русенския университет проф. д-р Христо Белоев, гостите от Великотърновския университет акад. Иван Радев и проф. Невяна Дончева, проф. д-р Пенка Ангелова - председател на Международно дружество "Елиас Канети", директора на Регионалния исторически музей – Русе доц. д-р Николай Ненов, директора на Регионалния исторически музей – Попово Пламен Събев и др.

На поканата се отзоваха и директори на много русенски училища, в някои от които се изучава и предметът "Религия". Отзоваха се и представители на почти всички национални и местни медии.

На този ден Негово Високопреосвещенство митрополит Наум отбелязва и своя рожден ден, по повод на който всички присъстващи му изразиха приветствия и благопожелания.

Текст: Милен Бакалов
Снимки: Атанас Димитров

 

 

Снимки

Официален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополияОфициален прием на Русенската св. митрополия
« предишна новинаследваща новина »