ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Белослав

23 октомври 2014 14:47, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. митрополия

На 26 октомври, Димитровден, енорията в гр. Белослав ще празнува своя храмов празник. Празничното богослужение ще започне в 8,30 часа.

Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан ще възглави божествената света Литургия и ще извърши пострижение на певци и четци на Православната ни църква. След св. Литургия празникът ще продължи с отслужване на водосвет и благославяне на корбан, който ще се раздаде на всички, дошли в храма да почетат паметта на св. Димитър, покровител на града.

От 11,30 ч. в сградата на Община Белослав, Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан ще представи кратък филм за духовно–просветната и милосърдна дейност при храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, която е започнала от началото на месец октомври тази година.

За първи път в този храм, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, стартира подобна инициатива. Всеки вторник и четвъртък от 18,30 ч. се провеждат беседи, а след това нуждаещи се хора и семейства биват подпомагани с хранителни продукти, осигурени от дарители.

От църковното настоятелство изразяват надежда, че присъстващите на представянето - кмет, общественици и граждани на община Белослав - ще припознаят себе си като бъдещи спомоществователи и продължители на милосърдната дейност.

 

 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »