ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

За много благословени и многоплодни години, Владико!

06 декември 2009 15:10, Българска Патриаршия
За много благословени и многоплодни години, светейши владико!

Много благопожелания получи в този празничен ден Негово Високопреосвещенство на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф, който в деня, в който честваме един от най-тачените християнски светци – св. Николай Чудотворец, отбелязва своя рожден ден.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, митрополит Йосиф оглави светата Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Митрополит Йосиф е в страната по повод редовните заседания на Светия Синод на БПЦ и се радва на всяка възможност за обща молитва и братско съслужение със свещенослужителите и богомолците в българската столица.

Екипът на Официалния сайт на Българската православна църква се присъединява към поздравите и благопожеланията към митрополит Йосиф в този ден на двойна радост и житейска равносметка и му пожелава още дълги години архипастирско служение за полза на поверената му от Бога епархия и православната ни Църква. Все така чистосърдечно, с неугасваща вяра и дръзновение да наставлява и ръководи православните християни, да увлича с примера на забележителната си личност и да преумножава паството на Христовата църква!

За много благословени и многоплодни години, високопреосвещени Владико!

 

Празничната проповед за Никулден на рожденика митрополит Йосиф можете да прочетете тук: http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=holiday_sermon.xml#nikulden

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Атанас Димитров
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

За много благословени и многоплодни години, светейши владико!За много благословени и многоплодни години, светейши владико!За много благословени и многоплодни години, светейши владико!За много благословени и многоплодни години, светейши владико!

Аудио

За много благословени и многоплодни години, Владико!

« предишна новинаследваща новина »