ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Яковова света Литургия в гр. Монтана

23 октомври 2014 22:32, Видинска митрополия
Яковова света Литургия в гр. Монтана

На 22 октомври от 17:30 ч., в навечерието на празника, когато се отбелязва паметта на св. ап. Яков, брат Господен с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в храм „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Монтана, бе отслужена Яковова света Литургия.

Якововата света Литургия бе отслужена за първи път в града, като апостолската служба бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с йеромонах Максим и при песнопението на архимандрит Евтимий.

В светата Литургия взеха молитвено участие архимандрит Неофит, игумен на Чипровския манастир, архимандрит Антим, брат на манастира, архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир, както и отци от Монтана.

След прочитане на светото евангелско четиво, епископ Поликарп произнесе проповед, в която насърчи вярващите да бъдат изпълнени с вяра, надежда и любов и да бъдат пример за това, че Христос е нашият път, истина и живот.

След светата Литургия присъстващите се причастиха по древния обичай и споделяйки радостта си от молитвеността на литургичното последование си пожелаха догодина отново да се съберат в мир и единство на Яковова Литургия.

Вярващите бяха поздравени от Видинския митрополит Дометиан. За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »