ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Проект „Социална кухня” в гр. Варна

06 декември 2009 18:12, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Тържествен водосвет

На 1 декември 2009 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил в стола на РИОКОЗ - Варна, с тържествен водосвет, отслужен от свещ. Стойко Стойков и дякон Ясен Шинев, бе открит новият сезон на проекта на БНП ПАРИБА С. А. – клон София „Социална кухня”.

За трета поредна година по този проект ще се хранят ежедневно 100 души в периода от 1 декември 2009 г. до 31 март 2010 г.

БНП ПАРИБА С. А. – клон София продължава хуманната си инициатива за подпомагане на възрастни хора в нужда, като организира социална кухня за трети сезон във Варна. Вече седем поредни години БНП ПАРИБА С. А. – клон София осигурява топла храна за инвалиди и пенсионери от София през четирите зимни месеца (от декември до март) по този проект.

Благодарение на увеличените дарения 1350 души в София ще се възползват от социалната кухня през този сезон. От 2007 г. година БНП ПАРИБА С. А. – клон София откри и социална кухня и в гр. Варна за 100 бенефициенти.

Инициативата на служителите на банката и любезното съдействие на Община Варна направиха възможно стартирането на проекта и във Варна. През зимния сезон всеки от служителите на банката ежемесечно дарява част от заплатата си, за да направи живота на възрастните хора по-лек, а банката удвоява сумите, дарени от служителите й. От своя страна община Варна чрез своето предприятие “Стопанска и спомагателна дейност” ЕАД осигурява готвенето и раздаването на храната, както и необходимите за целта помещения, а Социална Асоциация „Св. Андрей” БГСНЦ се ангажира с подбирането и информирането на възрастните и социално слаби хора според техните нужди и с текущата комуникация с бенефициентите. Проектът се осъществява изцяло с финансиране от страна на БНП ПАРИБА С. А и със съдействието на спонсори като Алкомет АД и много други, които подкрепят инициативата и се включват с дарения на средства и продукти.

До няколко дни предстои откриването на допълнителни центрове в гр. Варна за още 300 души, благодарение съдействието на СА „Св. Андрей” БГСНЦ.

Проектът “Социална кухня”, чиято значимост нараства с всяка изминала година, получи признанието на българската бизнес общност. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отличи проекта “Социална кухня” на БНП ПАРИБА С. А. – клон София с първа награда в категорията “Инвеститор в обществото” на Годишните награди за отговорен бизнес през ноември 2006 г., както и наградата на Групата БНП ПАРИБА за Иновация в областта на корпоративната социална отговорност.

Снимки: Борислав Стоев
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Тържествен водосветТържествен водосветЗа хората с любовЗа хората с любовЗа хората с любовЗа тези хора - с любов!За тези хора - с любов!За тези хора - с любов!

Аудио

Проект „Социална кухня” в гр. Варна

« предишна новинаследваща новина »