ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмови празници в София

06 декември 2009 22:35, Софийска митрополия
храмов празник в кв. Връбница

С тържествена св. Литургия отбеляза своя храмов празник църквата „Св.Николай”, кв. "Връбница". С благословението на Негово Светейшество патриарх Максим празничното богослужение бе оглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Григорий, протосингел на Софийска митрополия. В съслужение с него бяха предстоятелят на храма свещеник Николай Коюв, свещеник Бисер Йорданов и дякон Любомир Стоянов.

С празнично слово за Мирликийския чудотворец към стотиците богомолци се обърна отец-протосингелът.

На богослужението присъстваха кметът на община „Връбница”, който винаги с разбиране и готовност се отзовава на нуждите на храмовото духовенство, както и много служители на общината. Към св. Чаша пристъпиха множество деца и миряни. След края на богослужението по установена вече традиция бе извършен водосвет в двора на храма и поръсени за здраве дошлите да почетат светца. След духовното тържество бе устроено и празнично угощение. Рибният корбан бе подговен от църковното настоятелство с помощта на община „Връбница”.

Храмов празник отбелязва и църквата в с. Драговищица, Софийско. Тази година се отбелязват 150 г. от основаването му. С благословението на Негово Светейшество св. Литургия бе оглавена от духовния надзорник на епархията ставр. иконом Васил Коцев.

Празнични литургии по повод храмовия празник бяха отслужени и в храм "Св. Николай" - кв. "Горна баня", храм "Св. Николай" – кв. "Враждебна", храм "Св. Николай" кв. "Маслово".

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

храмов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницахрамов празник в кв. Връбницатрадиционото ястие за Никулдентрадиционото ястие за Никулдентрадиционото ястие за Никулдентрадиционото ястие за Никулден

Аудио

Храмови празници в София

« предишна новинаследваща новина »