ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОН

25 октомври 2014 16:20, Доростолска митрополия
Пет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОН

Днес, когато се навършват 5 години от кончината на блаженопочиналия Доростолски митрополит ИЛАРИОН, в параклиса към катедралния храм „Св. ап. Петър и Павел" - Силистра, бе извършена заупокойна света Литургия от прот. Георги Попов.

След Литургията бе извършена панихида от Негово Високопреосвещенство митрополит АМВРОСИЙ заедно с духовници от епархията, страната и чужбина, като молитвено участие взеха и сродници и духовни чеда на покойния митрополит, след което бе извършена лития до гроба на покойния заедно с чина трисагий.

Блаженопочивши владико,

Благодарността ни към Бога е още по-голяма, признателна и сърдечна и затова, че Ви постави за наш архипастир и първосветител на нововъзстановената и древлепросияла Доростолска епархия.

Бог да прости и вечна да бъде паметта Ви, достоблажени и приснопаметни наш владико!

 

 

Снимки

Пет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОНПет години от кончината на Доростолския митрополит ИЛАРИОН
« предишна новинаследваща новина »