ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Франция в България

28 октомври 2014 20:55, Отдел "Връзки с обществеността"
Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Франция в България

На 28 октомври Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, извънреден и пълномощен посланик на Франция в България. Макар г-н посланикът да заема този пост от една година, тази негова среща с предстоятеля на Българската православна църква беше първа и опознавателна. Тя протече ползотворно и в дух на взаимна симпатия.

По време на разговора бяха засегнати различни теми, свързани с двустранните отношения между Франция и България, духовното обгрижване на православните българи, пребиваващи в Западна Европа, с ролята и мястото на светото Православие в съвременния свят и опазването на здравите традиционни нравствени ценности, както и междурелигиозните отношения в България.

Г-н посланикът сподели личната си връзка с България, в която той е пребивавал и през периода 1991 - 1995 г. като втори секретар във френското посолство в София и аташе по печата.

В срещата взеха участие и г-н Клод Жирар, първи секретар при френското посолство, архим. Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Александра Карамихалева, нач.-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод, и г-н Ангел Младенов, изп. секретар при Софийска митрополия.

 

 

Снимки

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Франция в БългарияСветейшият патриарх Неофит прие посланика на Франция в България
« предишна новинаследваща новина »