ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Светия Синод на Българската православна църква в Пълен състав от заседанието му на 2 декември 2009 г.

09 декември 2009 16:15, Българска Патриаршия

На редовното си заседание на 2 декември 2009 г. Св. Синод в Пълен състав разгледа следните въпроси:

Писмо на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, постъпило на 2 декември 2009 г., относно решението на Св. Синод за отстраняването му от длъжност. Св. Синод прие писмото за сведение.

Във връзка с освобождаването на Тивериополския епископ Тихон от задължението му на управляващ Западно- и Средноевропейска епархия, считано от 1 декември 2009 г., Св. Синод назначи Тивериополския епископ Тихон за председател на църковното настоятелство при ПКСХП „Св. Александър Невски”, считано от 2 декември 2009 г., като същевременно освободи Стобийския епископ Наум от длъжността председател на ПКСХП „Св. Александър Невски”, считано от момента на приемане на назначението на Св. Синод от страна на Тивериополския епископ Тихон. Неврокопският митрополит Натанаил остана на особено мнение.

Относно писмо на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, с приложено писмо на проф. Целенгидис, относно провеждането на богословския диалог между православни и римокатолици, състоял се на остров Кипър, Св. Синод прие писмото за сведение и реши то да бъде изпратено на епархийските митрополити за сведение.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Решения на Светия Синод

« предишна новинаследваща новина »