ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архангеловден в Русенска епархия

13 ноември 2014 07:36, Русенска митрополия
Архангеловден в Русенска епархия

Свети архангел Михаил е особено почитан в Русенска епархия. Показателен за това е фактът, че на територията на епархията съществуват множество храмове, посветени на небесния архистратиг. На 7 ноември, в навечерието на празника, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети град Попово, където отслужи празнична вечерня в местния храм. Владиката бе посрещнат от множество вярващ народ, който се бе събрал от града и околните села. В своето слово Негово Високопреосвещенство благодари на всички, които се грижат за красотата и благолепието на храма, благодари също така и на хората, дошли до тук, за да отбележат празника, а специални благопожелания получиха и хористите от свещеническия хор „Св. Димитрий Басарбовски” към Русенска митрополия.

На 8 ноември Негово Високопреосвещенство оглави празничната Литургия в храм „Св. архангел Михаил” - град Русе. В съслужение с него бяха прот. Светослав Георгиев – председател на църковното настоятелство на храма, архим. Емилиан, отец Светослав Анчев от храмовото духовенство и дяконите Диян Димчев, Венелин Попов и Валери Василев.

Текст: дякон Валери Василев
Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архангеловден в Русенска епархияАрхангеловден в Русенска епархияАрхангеловден в Русенска епархияАрхангеловден в Русенска епархияАрхангеловден в Русенска епархияАрхангеловден в Русенска епархия
« предишна новинаследваща новина »