ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Приветствие до Негово Високопреосвещенство Пергамски митрополит Йоан, председател на Междуправославната подготвителна комисия, Шамбези

14 декември 2009 11:46, Българска Патриаршия

Продължава работата в Шамбези, Швейцария, на Междуправославната подготвителна комисия за подготовката на Светия Велик събор. Заседанието, насрочено за 9-18 декември, бе открито след молитва, с която участниците в заседанията изпросиха Божието благословение за работата на комисията. По време на официалната част по откриването на форума пратениците на поместните православни църкви прочетоха приветствия от страна на предстоятелите на църквите, които представляват.

От името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим и Светия Синод на Българската православна църква приветствие към участниците в заседанията прочете оглавяващият българската делегация Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит. В приведствието адресирано до председателстващия заседанията Негово Високопреосвещенство Пергамски митрополит Йоан, се казва:

Ваше Високопреосвещенство,

Приятно ни е да отправим към Вас и всички пратеници на Поместните православни църкви, участници в Междуправославната подготвителна комисия, сърдечни поздрави и благопожелания от наше име и от името на Светия Синод на Българската православна църква за успешна работа по трите теми от каталога на Светия и велик събор – за автокефалията, автономията и диптисите.

Обнадеждаващ е фактът, че след значително прекъсване отново продължава процесът по разглеждане и подготвяне на темите за събора на Православната църква. Всички знаем, че това са нелеки въпроси, което прави и отговорността на православните представители в Комисията по-голяма. Но сме убедени, че с Божията помощ и при доказаната добронамереност на всички участници ще се стигне до положителни резултати, които да са удовлетворителни за всички Поместни църкви.

За тези добри резултати ще се молим и всички ние в нашата Църква и сме убедени, че и нашите представители ще дадат посилен принос за постигането им.

Препоръчваме се на светите Ви молитви и оставаме на Ваше Високопреосвещенство в Христа брат,

Председател на Светия Синод

МАКСИМ

Патриарх Български

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Приветствие до Негово Високопреосвещенство Пергамски митрополит Йоан

« предишна новинаследваща новина »