ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"

21 ноември 2014 15:10, Софийска митрополия
Браницки епископ Григорий

По повод храмовия празник на храм “Въведение Богородично” в кв. "Дружба" на 20 ноември бе отслужена архиерейска празнична вечерня. В този единствен от софийските храмове, посветен на Въведение Богородично, вечерното богослужение бе предстоявано от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий в съслужение с предстоятеля на храма ик. Христо Пудин и храмовото духовенство.

За молитвеното настроение на многобройните миряни, дошли да се помолят на Божията Майка в този малък, но с буден духовен живот храм, допринесоха песнопенията на певците, ръководени от г-н Андрей Касабов, секретар на Софийска митрополия.

С празнично слово към присъстващите се обърна викарният епископ. Той говори за необходимостта да възпитаваме децата си в християнски дух и да ги приучаваме към църковен начин на живот .

Владиката поздрави с Богородичния празник свещениците, църковното настоятелство и енориашите, изпълнили храма и им преподаде отеческото благословение на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

 

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Андрей Касабов

 

 

Снимки

Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"Празнична вечерня в столичния храм "Въведение Богородично"
« предишна новинаследваща новина »