ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в параклиса "Св. Климент Охридски" на Богословския факултет на СУ

26 ноември 2014 13:45, Софийска митрополия
Празнична вечерня в Богословския факултет

На 25 ноември Православната църква чества паметта на св. Климент Охридски Чудотворец. Денят на светителя е празник на висшата ни богословска школа, както и на целия Софийски университет.

В навечерието на празника в академичния параклис на Богословския факултет бяха отслужени вечерня и утреня.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и по решение на Св. Синод в празничните богослужения взе участие Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Вечерната богослужба бе предстоявана от протосингела на Софийска св. митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов, участва и ефимерият - свещеник Стефан Паликаров.

Преподаватели, студенти - бивши и настоящи, и гости изпълниха академичния параклис на Богословския факултет, за да влязат заедно в радостта на празника на своя небесен покровител - св. Климент Охридски, когото имат за свой образец за подражание в областта на просветителското дело.

По време на вечерното последование бе осветено петохлебие, отслужено от митрополит Антоний. След отпуста софийският протосингел поздрави присъстващите с настъпването на празника, а владиката благослови лично всеки от присъстващите, като им раздаде по частица от петохлебието.

След богослужението бе даден прием в деканата за гостите и преподавателите във висшето училище.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празничната икона Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултетДеканът доц. д-р А.ОмарчевскиДеканското ръководство на Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултет Празнична вечерня в Богословския факултетНа прием в деканатаНа прием в деканатаНа прием в деканатаНа прием в деканатаНа прием в деканата
« предишна новинаследваща новина »