ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Двадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. Видин

16 декември 2009 21:13, Видинска митрополия
Двадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. Видин

На 16 декември от 17,30 ч. в читалище „Цвят” в гр. Видин се състоя двадесет и петото литературно четене. Литературната вечер бе посветена на изтъкнатата видинска преподавателка и писателка г-жа Колетка Павлова. Освен че бе представено творчеството на г-жа Павлова, вечерта бе с по-особено тържествен характер, защото тя отпразнува заедно с всички свои приятели и ученици своя 50-и рожден ден.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, за да поднесе благопожеланията и благословението на епархийската църква, на тържеството бе Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий с духовници от Видинска митрополия.

Колетка Павлова от двадесет години е начална преподавателка в СОУ „Любен Каравелов” в гр. Видин. Именно затова залата на читалище „Цвят” бе изпълнена с преподаватели и ученици от видинското училище. Тържествената вечер, посветена на нейното творчество и годишния й юбилей, бе открита от най-добрата й приятелка и колежка. Музикалното оформление бе организирано от китариста и писател, а и нейн колега г-н Красимир Михайлов.

С жизнерадостен рецитал „Българи школо градили” деца от литературната групата на г-жа Павлова поздравиха своята любима преподавателка, както и всички гости. Бяха прочетени от нейни ученици стихове, които бяха възприети от публиката с голяма радост и удовлетворение.

Един от най-прекрасните моменти от вечерта бе, когато самата г-жа Колетка Павлова прочете свои стихове, които трогнаха до сълзи не само нея, но и всички присъстващи с дълбоката си духовност, чистота и лъчезарност.

Обичаната от всички Колетка Павлова получи подаръци и поздравления от директора на СОУ „Любен Каравелов”, от Съюза на писателите във Видин, преподаватели, ученици, приятели и роднини.

Поздрав и благопожелания бяха поднесени и от епископ Сионий, който подчерта дълбоката духовност, пламенната вяра и любовта, които бликат от творчеството на г-жа Павлова. Той подчерта и радостта и увереността, която всява в сърцата на малките си ученици. След благопожеланията на еп. Сионий духовниците и народът изпяха „Многая лета”.

Текст: Архимандрит Поликарп
Снимки: Йеромонах Евтимий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Двадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в Читалище „Цвят” гр. ВидинДвадесет и пето литературно четене в читалище  „Цвят” гр. Видин

Аудио

Двадесет и пето литературно четене в читалище „Цвят” гр. Видин

« предишна новинаследваща новина »