ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителна изложба на коледни картички в Бургас

17 декември 2009 15:31, Сливенска митрополия
Рождество Христово. Икона от 1456 г. от Теофан Критски в Светогорския манастир Ставроникита.

Община Бургас, Общински детски комплекс - клуб „Православни християнски ценности и традиции” и храм ”Св. Богородица” в гр. Бургас организират изложба за коледни картички, на която специално жури ще отличи участниците с най-добрите коледни картички от конкурса „Рождество Христово”.

Тържественото откриване на изложбата ще бъде на 21 декември от 17, 30 ч. в храм „Света Богородица”- Бургас. Във всяка от четирите възрастови групи ще бъдат раздадени награди за 1-во, 2-ро, 3-то място и поощрения. Най-оригиналните духовно-нравствени послания също ще бъдат отличени. В конкурса се включиха около 400 деца от 35 бургаски училища и детски заведения, на възраст от 6 до 19 години. Картичките ще могат да бъдат откупени, като събраните средства ще бъдат предоставени на кампанията „Българската Коледа - 2009”.

Поздрав към присъстващите са подготвили децата от вокална формация към хор „Милка Стоева” при Младежкия културен център - Бургас и малките изпълнители от ЦДГ-20 „Златното ключе”. Организаторите канят на изложбата всички бургазлии и гостите на града с надеждата те да бъдат милосърдни и щедри.

ОДК-Бургас

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Благотворителна изложба на коледни картички в Бургас

« предишна новинаследваща новина »