ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Украсяване на коледната елха в катедралния храм на Видин

18 декември 2009 12:09, Видинска митрополия
Украсяване на коледната елха в катедралния храм на Видин

На 18 декември в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Видин бе украсена коледната елха.

По инициатива на храмовото духовенството елхата бе украсена с помощта, творческото изкуство и уменията на деца от десета детска градина „Радост” гр. Видин.

С голяма радост и ентусиазъм малчуганите със съдействието на своите учителки украсиха зеленото дърво, което със своята украса зарадва всички и придаде на храма Рождественски дух и настроение.

По време на украсяването децата с удоволствие и готовност разказваха за Рождество Христово, за смисъла на украсяването на елховото вечнозелено дръвче, както и за традицията свързана с вечерята на Бъдни вечер.

Малките творци бяха интервюирани от екип на телевизия „Видин”, който беше дошъл, за да заснеме и излъчи радостното събитие - украсяването на коледната елха от малките труженици.

След като приключиха с украсяването на елхата, малките приятели на храма бяха почерпени със сладинки, бяха им раздадени детски книжки за оцветяване с флумастери, порадваха се на детския кът на храма и се впечатлиха от рибките в храмовия аквариум.

Преди да заминат за детската градина, децата запалиха и свещица за здраве и придобиване на Божия мъдрост.

Текст: Архимандрит Поликарп
Снимки: Йеромонах Евтимий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Украсяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на ВидинУкрасяване на коледната елха в катедралния храм на Видин

Аудио

Украсяване на коледната елха в катедралния храм на Видин

« предишна новинаследваща новина »