ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Радостина Бонева спечели "Грамота за уникалност" в гр. Целье, Словения

18 декември 2009 15:12, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Грамотата

Съвременното дете живее в машинен свят, където блещукат и заслепяват изкуствени екрани. В последните години се появи конкурент на "господин Телевизор" в дейността за пленяване на детските души - "господин Компютър".

Кое е по-лошо и кое по-добро, времето ще покаже, но искам да разкажа за едно дете, което като всички останали и то гледа телевизия, и то си играе на компютър, и прави всичките други пакости, но то се отличава все пак с нещо. Това дете рисува. На 9 години е и отсега е дала заявка за пътя в живота си. Ще стане иконописец.

Тя е Радостина Веселинова Бонева, ученичка в Първо ОУ "Христо Ботев", гр. Търговище. Посещава школата по рисуване "Артея" с ръководител Нели Димитрова - Чолакова. Нейният дядо е свещеник в Търговищка духовна околия - протойерей Петър Бонев, вече пенсионер.

Първият конкурс, в който тя участва, е международен, в гр. Целье, Словения. Темата е "Кой съм аз?". На този международен конкурс Радостина спечели "Грамота за уникалност" в групата до 10 години. Нейната рисунка е свети Йоан Рилски - покровителя на българския народ.

Когато ми разказа всичко това, видях сълзи в очите на майка й. Гордостта на родителя от своето дете винаги е предизвиквала емоции. И тази горда майка плачеше.

Никога не бива да забравяме, че децата са дар Божи, да ги подкрепяме и да ги обичаме, а и е хубаво да си поплакваме, когато те ни накарат да се гордеем.

Материалът предостави: Валентина Гевезиева
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Радостина БоневаРисунката

Аудио

Радостина Бонева спечели "Грамота за уникалност" в гр. Целье, Словения

« предишна новинаследваща новина »