ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Проектът „Социална кухня” и в кв. „Чайка”

18 декември 2009 15:37, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Освещаване на водата

Дни преди Рождество Христово беше открит и третият пункт – намиращ се в кв. „Чайка” - от който наши немощни и бедни съграждани ще могат да получават през студените зимни дни по една топла супа и парче хляб. След като на 1-ви и 8-ми декември бяха открити два пункта - в стола на РИОКОЗ – Варна и в ресторант „Водолей” – кв. "Аспарухово" - на 16 т. м. в наето за целта помещение се откри третият пункт, от който още 100 наши съграждани ще могат да облекчат делника си и да заситят телата си. Така хората, които получават тази малка - но за тях от изключително значение – помощ в гр. Варна стават 400. Всичко това става благодарение на финансовата помощ, идваща от БНП Париба и управлението на проекта от СА „Св. Андрей”.

Интересното - или по-скоро необичайното - при този пункт в кв. „Чайка” е това, че качеството на храната е като в ресторант! Без икономии, без двойни стандарти! Собственикът на р-т „Евъргрийн” е решил да поддържа това качество, за да могат хората, намиращи се в това незавидно положение – повечето са на възрастта на родителите или дедите ни, болни и немощни – да бъдат и доволни, и сити. Доволни – че някой се е сетил за тях и се опитва да направи каквото е по силите му, за да ги облекчи. А сити, защото същата супа може да бъде поръчана и консумирана в намиращия се наблизо р-т „Евъргрийн”. Опитайте и се уверете сами!

Помощта за нуждаещите се и слабите облагородява и помага на тези, които даряват! В този дух о. дякон Ясен Шинев от храм „Св. Николай” говори и същевременно благодари на дарителите... „Милост искам, а не жертва!”, ни казва Господ Иисус Христос от Евангелието. Този призив кънти в днешния ден всяка минута към нас и ние не можем да стоим безучастни. Привличайки към тази кауза повече ресурс – личностен, финансов и най-вече сърдечен – СА „Св. Андрей” ще може да реализира и други проекти, с които да бъдат подпомогнати и утешени много от нуждаещите се, от скърбящите днес наши съграждани. Ще виждаме повече усмихнати лица, ще има по-малко скърбящи сърца!

Текст: свещ. Стойко Найденов
Снимки: Борислав Стоев
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Освещаване на водатаДарителитеДуховната хранаТези, които хранимТези, които хранимТези, които хранимГотвачитеЗа душата и тялото

Аудио

Проектът „Социална кухня” и в кв. „Чайка”

« предишна новинаследваща новина »