ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Игнажден в гр. Кула

20 декември 2014 12:50, Видинска митрополия
Игнажден в гр. Кула

На 20 декември с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отслужена тържествена света Литургия в храм „Св. ап. Петър и Павел“, гр. Кула.

Тържественото богослужение бе във връзка с празника на св. Игнатий Богоносец, който тържествено се отбелязва в Православната църква Христова.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, в съслужение с архимандрит Гервасий, председател на храма, йеромонах Максим и дякон Митко Костов.

Клиросното пение бе оглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий.

Преди светата Литургия за четец и певец на Църквата бе постриган Виктор Еленчев, енориаш при храма в Кула.

В своето слово-проповед към благочестивите християни епископ Поликарп подчерта важността и значението на отбелязвания празник и пожела на всички да се ползват от добрия пример на светия свещеномъченик Игнатий, да подражават на вярата, надеждата и любовта му и чрез това да живеят живот, който да ги прави достойни Божии чеда, свидетелстващи вярата с добър пример в обществото и да бъдат Богоносци не само по име, но и по живот.

Епископ Поликарп поздрави вярващите и от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

След празничната света Литургия епископ Поликарп и придружаващите го духовници посетиха и бяха гости на Дома за стари хора в гр. Кула.

Духовниците бяха посрещнати от директорката г-жа Илияна Цанова, както и от персонала на дома.

На срещата епископ Поликарп изрази радостта си от възможността да посети дома, както и да се срещне с ръководството на социалното заведение, в лицето на г-жа Цанова, и подчерта, че винаги в молитвите си Видинската църква се моли за всички трудещи се и живеещи в дома.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »